Workshops 2016

Med reservation för ändringar.

 

Välkomna till HyttDreva 2016

12-14 augusti

Södra Hyttan

 

Nedan finns festivalens workshops.

 

 

 

 

 

"The Power of Sound" - gongbad med Karin Gibson

 

Under ca en timme får du ligga ner och bada i högfrekventa vibrationer från bland annat gongar, tibetanska skålar, kristallskålar, shamantrumma, highspirit flute, snäcka, tanpura, sansula, shrutibox och sist men inte minst den helande och transformerande mänskliga rösten. Medtag ett liggunderlag och gärna en filt så att du kan ligga bekvämt..

 

Plats: Hjulsjö Församlingsgård KARTA

 

Datum och tider:

Lördag 13 augusti 16.00 - ca 17.15

 

Kostnad: 250 kr, ungdomar 13-18 år halva priset.

Föranmälan till ABF. Klicka HÄR!

 

 

 

En resa med Celso Paco till Afrikas heta savann

Öppen workshop för barn ca 5 år och uppåt samtuxna

 

Celso Paco spelar, sjunger, dansar och berättar sagor från Afrikas heta savann.

I en interaktiv berättelse med sång och dans möter vi den långsamma sköldpaddan, det hungriga lejonet, den listiga babianen och andra läskiga, lustiga typer till tonerna av traditionella afrikanska instrument.

 

Om ledaren: Celso Paco är en multiinstrumentalist, kompositör, dansare och berättare från Moçambique. Redan vid 14 års ålder blev han musiker till yrket och har turnerat i Europa, USA, Australien och Afrika. Han har setts som soloartist på Skeppsholmen Jazz och Blues Festival, Fasching Jazzclub samt i berättarprogram i många länder. Och under Hyttdreva 2016 berättar han för barn i Södra Hyttan. Mer info om Celso på celsopaco.com

 

Plats: Anrikningen (Stora scenen Hyttdreva Festivalområdet)

 

Datum och tider:

Lördag 13 augusti 2016 kl 13.00-14.00

 

Kostnad:

Om man har festivalpass eller lördagsbiljett går barnen gratis. Om den vuxna inte har festivalpass/lördagsbiljett kostar det 40 kr per person vilket gäller både barn och vuxna. Ingen föranmälan.

 

 

Samtal: En del av världen med Max Jakobsson

Max Jakobsson leder ett samtal om värden, migration och det lokala.

 

Plats: Galleriet

 

Datum och tider:

Söndag 14 aug kl 13.00

 

Kostnad: Gratis.

 

 

Slackline – lär dig gå på lina med Alexander Baker

Drop-in workshop för alla åldrar.

 

Slackline är ett fantastiskt sätt att hitta balans i både kropp och sinne. Det är samtidigt bra fysisk och mental träning när du håller balansen på linan. För många är det ett sätt att släppa oro och fokusera på endast en sak – i slutändan dig själv – och det är att inte tappa balansen. Alexander har instruerat personer från 4 till 70 års ålder och de som testat blir lika tagna; Lusten att fortsätta uppstår direkt när utmaningen tar vid.

Har du ont? Är du skadad? Inga problem. Slackline är mjukt för kroppen samtidigt som det stärker de flesta muskler i kroppen. Mer info om detta kan du få om du frågar när du står inför linan i sommar.

 

Om ledaren: Alexander Baker är 25 år och har växt upp i Nederländerna och Sverige. Han har en masterexamen i filosofi vid Kingston Univerity i London och Université Paris-VIII. Genom bergsklättring i extremamiljöer upptäckte han tjusningen med slackline och har hittat pedagogiken för att stimulera oss vanliga dödliga till att tänja gränser. Nu bor han på Rombohöjden och är en av arrangörerna bakom Hyttdreva.

 

Plats: Hyttdreva Festivalområdet

 

Datum och tider:

Lördag 13 augusti 2016 drop-in kl 14.00-15.30

 

Kostnad: Gratis.

 

 

Vänskap med Bollen

 

Häng med när coach Christ har en dag med fotbollsskoj. Deltagare kommer att få träna på att hantera fotbollen på olika sätt. Färdigheterna som visas och övas under denna tid kommer att tända sprakande gnistror och eldhärjande fantasi, samtidigt som deltagarna lämnas flertalet övningar för egna experiment. Tanken bakom detta häng med proffset är att visa att den bästa coachen alltid är den som alltid finns med – nämligen bollen själv.

 

Om ledaren: Chris är uppväxt i Michigan, USA med en passion för sport. Som en ung man blev fotboll fokus för denna kärlekssaga, och Chris fick chansen att spela professionellt för Minnesota Thunder (Minnesotas Blixtrar), i USAs ‘superettan,’ innan han fick möjligheten att utvecklas som spelare på Island, där han spelade under 6 år i Premier League och första divisionen. Hans karriär som tränare har utvecklats jämsides karriären som fotbollsspelare, och sedan 1995 har han deltagit i olika fotbollsläger i USA. Mellan 2013 och 2015 var Chris förstetränare för Grythyttans IF. Nu spelar han för Nora BK i division 3.

 

Plats: HyttDreva Festivalområde

 

Datum och tider: Lördag 13 augusti drop-in 13-16

 

Kostnad: Gratis

 

 

 

 

 

Rosta kaffe med Märta och Magnus

 

Att rosta kaffe – och göra det bra – är i mångt och mycket att med kunnighet och uppmärksamhet prova sig fram, både vad gäller bönan och själva rostningen i sig. Arbetet grundar sig i en bild av vad vi vill åstadkomma, vilket i sin tur bestäms utav bönans inneboende karaktär, kemiska sammansättning och arompotential, och självklart vårt eget tycke och smak. En böna kan inte bara rostas, den bör utforskas. Testa på att rosta med Hjulsjö 103s rostare Märta och Magnus. Läs mer här.

 

Om rostarna: Märta är trädgårdsingenjör från SLU Alnarp och arbetar som köksodlingsansvarig på Resta Gård, Örsundsbro. Bevarandeodlare, primörkreatör, mejerist, kafferostare, akvallerist, landsbygdsentreprenör.

 

Magnus är måltidsekolog och doktorerar/undervisar idag vid Campus Grythyttan, Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet. Kock, föreläsare, mathantverkare, kafferostare.

 

Plats: Hyttdrevas festivalområde

 

Datum och tider: Söndag 11-14

 

Kostnad: Gratis att delta, men 20 kr för kaffe på plats samt ordinarie pris för kaffepåsar.

 

 

Gör masker med Ida

 

Vid första anblick skapas människans identitet av hens ansikte. Vad händer om vi täcker ansiktet med en mask? Förändras personen eller endast vår uppfattning av den som finns bakom masken? Hur skulle festivalen upplevas om du gick förklädd av en mask gjord i Södra Hyttans vackra miljö med allehanda skatter du finner i naturen…? Är du sugen på att göra masker? Följ med Ida Takala på en identitetsförnyande färd och skapa en ny (tillfällig) identitet.

 

Om ledaren: Ida Takala flyttade från Finland till Bredsjö, Hällefors i juli 2015, volontärade hos Kulturkooperativet i Bredsjö och kände sig hemma i Bergslagsnaturen. Just nu bor hon i Örebro och planerar börja plugga i Örebro Konstskola i augusti. Ida är utbildad som kulturproducent (Humanistiska yrkeshögskolan, Finland 2005) och har jobbat med lite allt möjligt. Hon är intresserad av livet, lek, människor och vill gärna sudda ut gränser mellan konstformer.

 

Plats: i närheten av Galleri Södra Hyttan

 

Tid och datum: Drop in lördag 12-20

 

Kostnad: Gratis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad 2016-07-25