Staerna


STAERNA


I Staerna möts två sångare och två musikaliska traditioner – Nemat Battah, sångare och oudspelare från Jordanien/Palestina och Isa Holmgren, folkmusiker och dansare från Sverige. Tillsammans med gitarristen Hampus Grönberg (SE) och kontrabasisten Alan Mackie (CA) har de skapat ett helt eget sound där bandmedlemmarnas skilda musikaliska bakgrunder kommer till sin rätt. 


Folksånger från mellanöstern och norra Afrika vävs skickligt ihop med traditionella visor och melodier från Sverige och Norge. De två rösterna har en förmåga att stundtals helt smälta samman och på samma sätt flätas melodierna ihop till nyskapande musikaliska arrangemang. Det blir helt enkelt slående hur melodier från så skilda platser i världen kan vara så lika och komplettera varandra på ett sådant raffinerande och unikt sätt. 


Namnet Staerna är egentligen ett samlingsnamn för den fågelart som emigrerar längst i världen. Precis som fågeln flyger runt jorden så reser vokalduon Staerna i sitt musikaliska skapande mellan olika platser traditioner och binder på så sätt såväl musik som människor samman. 


Lyssna:

https://www.youtube.com/watch?v=BKyqxxcKw8E

Hemsida:

https://www.facebook.com/StaernaMusic/


KULTURFESTEN HYTTDREVA

6 - 8 augusti 2021 i Södra Hyttan arrangeras av SHOIF, Studiefrämjandet och Bredsjö Kulturkooperativ


med stöd av Kulturrådet, Musikverket och Hällefors kommun.