Konsertkväll

Konsertkväll i HyttanHyttdrevaarrangörerna presenterar Konsertkväll i Hyttan, Lördagen den 31a augusti 2019 i Södra Hyttan, Hjulsjöbygd.

Kl. 16:00 - 20:00. 

Program: Lördag 31a augusti

10:00 - Bokloppis öppnar 


15:00 - Marsipanworkshop


16:00 - Konsertkvällen drar igång!


16:30 - SPELRUM på Anrikningen


17:45 - Paus! Matförsäljning, aktiviteter & marsipanworkshop


18:30 - KAJA på Anrikningen


20:00 - Slut för kvällen och Bokloppis stänger

Artister:


KAJA


18:30 

Albumaktuella trion Kaja, som nyligen fyllt tonåring, låter sin musik få rymma ett brett spektrum av känslouttryck och en kreativ mix av olika influenser. 

Kajas hjärta har alltid slagit lite extra för östeuropeisk, rumänsk och balkansk folkmusik men gruppen har sedan starten sökt ett eget musikaliskt språk som rymmer mycket mer. Nu släpper de sitt fjärde album Origo som är en hyllning till livet och döden, resan och evigheten. Influenserna hämtar Kaja liksom tidigare i klezmer och östeuropeisk folkmusik, tango och konstmusik men på Origo finns även nya spår av pop, electronica och västafrikanskt mixat med keltiskt! Allt i ett suggestivt, utvidgat och filmiskt 'kammarsound of Kaja'. 

Kaja har turnerat världen över, samarbetat med poeter, konstnärer och vissångare samt gjort musik till film och teater. Tidigare album är Krackel (2007), Rust (2010) och Tre Trappor Upp (2013) samt Midvintervaka (2012) i samarbete med gruppen Tetra. Livet Nord (numera boende i Siljansnäs!) utsågs till Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan 2015.


Livet Nord – femsträngad fiol                     
Camilla Åström – dragspel, piano                 
Daniel Wejdin – kontrabas


Mer info om Kaja: www.kajatrio.se

Lyssna på Kaja: www.kajatrio.se/se/lyssna-se-3182747

SPELRUM


16:30

Spelrum är Örebros arena för kulturellt utbyte och nyskapande. Vi ser på integration som en ständigt pågående demokratisk process där människor med olika kulturella erfarenheter möts i öppen dialog, utbyter erfarenheter, tankar och idéer för att tillsammans skapa framtiden. 


Spelrum är öppet för alla och äger rum på Örebro Kulturskola under lördagarna, där vi umgås genom musik, konst, dans och matlagning. Ikväll kommer ni att få uppleva Spelrum framföra musik från när och fjärran, få möjligheten att lära er några sköna danssteg samt skapa egna figurer i marsipan (se marsipanworkshop i program). 


Mer info om Spelrum: https://www.facebook.com/spelrum/

Biljetter:


PRIS


vuxen: 200kr


7-17 år: 100kr


Barn under 7 år går in gratis


Biljetter släpps den 8e Juli!

”Kaja har tagit allt som hör livet till, destillerat det på flaska och skakat om”  –  NWT