Konsertkväll (eftermiddag) i Hyttan

Arrangeras av HyttDreva

på scenen Anrikningen 


OBS. Bokloppis har extraöppet under dagen

14:00 - 18:00!!!Konsertkväll i Hyttan startades 2019 i syfte att använda den fantastiskta utescenen Anrikningen i Södra Hyttan till fler konsertarrangemang under året utöver kulturfesten HyttDreva. 


2019 välkomnade vi Kaja trio och gruppen Spelrum.

2020 välkomnade vi Mama Chajes Orkestar och Kuntera.

2021 välkomnade vi Mattias Risbergs Mining.

2023 välkomnar vi projektet Neva Neve med Forslund - Lindholm, Joao Felippe och Fred Warnby.Neva Neve 


Forslund - Lindholm med Fred Warnby och João Felippe


Två duos slås samman till en färgsprakande kvartett där brasiliansk och svensk musiktradition möts. João Felippe är en av Rio de Janeiros största Cavaquinostjärnor och 2017 träffade han slagverkaren Fred Warnby under ett utbytesår i Örebro. Fred studerade sedan brasilianskt slagverk på universitetet i Rio och och duon började uppträda både i Brasilien och Sverige. Sommaren 2022 skapade Örebro Jazz and Beyond ett samarbete mellan Forslund - Lindholm och Warnby - Felippe, ett projekt som gjorde stor succé och återupptas sommaren 2023 på turné i Sverige. Med sin unika sättning och starka anknytning till både svensk och brasiliansk musik leker dessa fyra musiker lätt bland choros, visor, samba, forro och polskor med enorm spelglädje och virtuositet.


Medverkande:
Erika Lindholm - saxofon

Fia Forslund - marimba
Fred Warnby - brasilianskt slagverk

João Felippe - cavaquino

Program lördag 26 augusti:

16:00 - KONSERT 

Neva Neve med Forslund-Lindholm, Joao Felippe & Fred Warnby


Vädret har berättat för oss att lördagens episka konsert kommer att bli på HyttDrevas fantastiska scen TROTYLEN som du hittar inne på bokloppis, bland böcker, björk och bok-installationer. Där kommer du att vara skyddad från allt eventuellt busväder framför en fullt utrustad scen med både med plats för dans och sittplatser. Eller kanske föredrar du att hänga i sofforna på andra våningen och avnjuta konserten?


BILJETTPRIS:


OBS. Biljetter släpps 20e juli!


Vuxen: 200 kr


7-17 år: 100 kr

Barn under 7 år går in gratis

Forslund - Lindholm

Marimba & saxofon


Forslund - Lindholm består av marimbisten Fia Forslund och saxofonisten Erika Lindholm. Med utgångspunkt i mötet mellan instrumenten marimba, saxofon och brasiliansk pífanoflöjt riktar duon in sig på olika stilar i den brasilianska musiken såväl som egna kompositioner. Bägge musiker är brett verksamma i ensembler och projekt inom olika genrer men möts i kärleken till brasiliansk och svensk musiktradition, nyfikenhet och lekfullhet. Fia och Erika träffades av en slump på ett dansgolv i Rio de Janeiro under våren 2015 när båda bodde i staden under ett år för att studera musik på två helt olika universitet. Under året i Brasilien startade drömmen om ett musikaliskt samarbete och 2019 blev projektet äntligen verklighet!

Repertoaren består av brasilianska traditionella låtar och egna kompositioner i arrangemang där afrikanska, orientaliska och nordiska drag influerar musiken. En svensk polska samsas med brasilianska rytmer, orientaliska skalor färgar improvisationer, här ryms många uttryck! Forslund-Lindholm har skapat ett konsertprogram fullt av både svängig dansglädje och djupa klangvärldar, med en verkligt mäktig instrumentkombination.

Lyssna på Forslund - Lindholm här:

https://www.youtube.com/@forslund-lindholm6010

Presentation av artister i Neva Neve:

FIA FORSLUND - MARIMBA


Fia Forslund är frilansande slagverkare med marimba och vibrafon som huvudinstrument, bosatt i Unnaryd. Hon är född och uppvuxen i Härnösand och utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och med soliststudier för prof. Ronni Kot Wenzell (DK) på Conservatório Brasileiro de Música i Rio de Janeiro, Brasilien. 

 

Med lätthet och elegans rör sig Fia fritt mellan olika musikstilar och uttryck i allt från nutida konstmusik till tango, jazz, folk och världsmusik. Du kan hitta Fia och hennes instrument lite varsomhelst, på Göteborgsoperan eller under ett partytält på en gård i Glanshammar. Med sitt virituosa och gränsöverskridande konstnärskap är hon aktiv som marimbasolist, teatermusiker och musiker i olika ensembler och projekt. Förutom konserter och turnéer i bl.a USA, Brasilien och Tyskland har hon spelat på skandinaviska jazz- världs -och kammarmusikfestivaler och bl.a. hos Scenkonst Sörmland, Musik Hallandia, Västmanlands Teater, Byteatern - Kalmars Läns Teater och Scenkonst Västernorrland. Hon kan även höras i grupperna Forslund - Lindholm tillsammans med saxofonisten Erika Lindholm och som jazzvibrafonist i göteborgsbaserade swingbandet Cats and Dinosaurs.

JOÃO FELIPPE - CAVAQUINHO


Den 5 strängade cavaqiunhoinstrumentalisten från Petropis i Brasilien JOÃO FELIPPE, har alltid varit ett fan av choro och jazz. Redan vid 8 års ålder briljerade han som solist i sin stad och uppträdde tillsammans med sina föräldrar, som också är musiker, i musikuppträdanden i och runtomkring Rio de Janeiro och Minas Gerais. Senare djupdök han in i improvisationen på intitiativ av gitarristen Victor Biglione. Som 11 åring blev han inbjuden att spela på några TV-program med den utdöda "Xuxa Park" (Network Globo).

JOÃO ansågs vara den yngsta professionella instrumentalisten bland Musiker från Brasilien. Senare, som vuxen, blev han inbjuden att lära ut cavaquinho på TV CIFRAS (YouTube), där han erövrade tusentals följare och videor som

uppnått mer än 1 miljon visningar. Genom internetberömmelse lanserades en crowdfunding-kampanj som samlade in pengar som användes för inspelningen och produktionen av hans första soloalbum, CONTRASTE. Samtidigt blev han inbjuden att turnéra med och spela in ett album med slagverkaren LAN LANH, "BATUQUE", som gav honom den stora äran att träffa sin största idol, ARMANDINHO MACÊDO. Förutom att just nu jobba med Armandinho blev João inbjuden att arbeta i en duo med sångerskan LEILA PINHEIRO i sitt senaste projekt EXTRAVIOS, regisserad av skådespelerskan ANA BEATRIZ NOGUEIRA. João Felippe har också uppträtt tillsammans med musikaliska genier såsom, MORAES MOREIRA, PRETINHO DA SERRINHA, DIOGO NOGUEIRA, bland annat, förutom att turnera i USA, PARAGUAY, ITALIEN, SCHWEIZ och SVERIGE. JOÃO har studerat arrangemang vid UNIRIO (Federal University i delstaten Rio de Janeiro), som i första hand ledde till ett utbyte under 6 månader 2017 vid universitetet i Örebro, Sverige. Han har nyligen ansetts vara en av de största representanter för Guitarra Baiana och lanserade sin första linje av signaturgitarrer i händerna på den berömda luthier, Elifas Santana. 2022 återvände han till Sverige för en 20 dagars lång turné där han turnerade i 12 städer med sin duoshow. Tillbaka i Brasilien fick han en inbjudan från saxofonisten Rodrigo Sha, att spela på ROCK DISTRICT på varje dag under ROCK IN RIO-festivalen 2022. Han deltog också i inspelningen av SIM SIM SIM-albumet av

bandet BALA DESEJO, LATIN GRAMMY vinnare, bästa album för samtida popspråk

Portugisiska 2022.

FRED WARNBY- SLAGVERK


Fred Warnby är en frilansande trummis, multi-instrumentalist och kompositör baserad i Örebro. Efter sin konstnärliga kandidatexamen från Musikhögskolan i Örebro har han ägnat sig åt flertalet olika projekt, främst inom genrerna modern jazz, världsmusik och electronica. Fred leder sin egen jazzkvartett med egenkomponerad musik men utöver denna söker han alltid nya musikaliska samarbeten att framträda med. Fokus ligger på genreöverskridande, experimentell musik. Till exempel producerar han i nuläget en skiva där svensk folkmusik möter brasilianskt slagverk och elektronisk dansmusik. 


År 2019 bodde Fred i Rio De Janeiro för att studera brasilianskt slagverk & populärmusik på universitet Unirio. Genom studier och konserter med lokala musiker blev brasiliansk musik och rytmik Freds stora nisch och lågan hålla liv genom en brasiliansk slagverkskurs som han sedan 1,5 år har startat upp i Örebro. Men det konstnärliga sökandet slutar aldrig och under senaste året har flera andra projekt inletts i samarbeten med musiker från Ukraina, Iran, Sri Lanka, m.fl.

ERIKA LINHDOLM - SAXOFON


Erika Lindholm arbetar som frilansande saxofonist, flöjtist, klarinettist och kompositör, verksam inom jazz, världsmusik och fri improvisation framförallt på den svenska scenen men även i Brasilien, England, Frankrike och Tjeckien. HyttDreva känner henne framförallt som som den trollbindande saxofonisten i vårt alldeles egna festivalhusband “Mama Chajes Orkestar”!!!


Baserat på sin tid som dialyspatient skapade och genomförde Erika performanceframeverken “Väntan i vården” och “Wallée Signalerar”. Idag komponerar hon för och driver bla Bredsjö/Örebrobaserade balkanbandet “Mama Chajes Orkestar”, jazzkvartetten “Dumheten”, sin egen grupp “Erika Lindholm quartet”, brasilianskmusikinfluerade duon “Forslund/Lindholm” tillsammans med marimbisten Fia Forslund, folkmusikduon “Trollsyster” med violinisten Helena Sandell samt dansföreställningen “Brodera mera!” framtagen av Länsteatern i Blekinge/Kronoberg och Kompani Mamsell. Erika har även arbetat med teater-produktionen “Boxaren” på Länsteatern i Örebro. Aktiv är Erika också i konstellationerna "Eriks Snuttar" med pianisten Erik Andersson och "Larrika Eureka" med pianisten Christoffer Larry Lahrin. Erika är uppväxt i Västra Götaland och har en konstnärlig kandidat som jazzsaxofonist bakom sig med ett års utbyte för studier av brasiliansk musik på Universidade de UNIRIO, Rio de Janeiro.