Information om kulturfesten

2 - 4 augusti 2024

ÄTA

På festivalområdet kommer det att säljas mat, samt finnas ett café och en bar. Det kommer att finnas ekologiska och vegetariska alternativ.


Det café som kommer hållas öppet är det som finns i anslutning till bokloppisen. Även detta café har ekologiska produkter, samt består av väldigt lokala eldsjälar.


Vi har turen att kunna sälja alkohol via vårt alkoholtillstånd. Detta betyder att, 1, endast alkohol (öl/cider/vin) köpt på plats får drickas på området, 2, vi har strikta regler kring var denna alkohol får drickas. Det handlar om området som är bokloppisen samt framsidan och vid matserveringen där öppna scenen finns. Vi önskar att ni respekterar detta så att vi kan fortsätta att servera er många år framåt.


.

HITTA

Södra Hyttan ligger i Hjulsjö socken ca 3 km från kyrkan. Mellan Hällerfors och Kopparberg går R63 och vid denna väg är det skyltat till Södra Hyttan strax utanför Hjulsjö i riktning mot Kopparberg. Så om ni kommer från Nora över Jernboås och Nyhyttan så ska ni ta ta höger mot Kopparberg vid R63 i Hjulsjö och åka ett par km och sedan ta höger mot Södra Hyttan.

HyttDrevas festivalområde är i samma lokaler som Bergslagens Största Bokloppis.


Karttjänster och GPSer brukar fatta om man söker på Södra Hyttan (annars är belägenhetsadressen Hjulsjö 208 med postadress Hällefors)


Koordinater:

WGS84

59°46'2.2"N 14°48'14.7"E

WGS84 DDM

59°46.037'N 14°48.245'E

WGS84 decimal (lat, lon)

59.767277, 14.804077

RT90 (nord, öst)

6627940, 1443750

SWEREF99 TM (nord, öst)

6625510, 488995

BO


På festivalområdet finns det en vildcamping där alla är hjärtligt välkomna att övernatta. Tillgång finns till vatten samt de dass som finns på festivalområdet.


Dessutom vill vi slå ett slag för de lokala boendealternativ som trakten kring Södra Hyttan kan erbjuda. (Fler alternativ är på gång, håll ögonen öppna!!!)


Hjulsjö Camping  (denna camping är ca 3 km från festivalplatsen/fem minuter med bil) 


Information om alla vandrarhem i Hällefors kommun finns på Bergslagen.se.


Airbnb, sök på Hjulsjö.


Skogsbrynet B&B Bredsjö, Bredsjö Nya Herrgård


Hällefors Herrgård


Sikfors Herrgård


Grythyttan Herrgård


Grythyttans Gästgiveri


Nyhyttans kurort


Loka Brunn

Tillgänglighet


Vi arbetar med att förbättra tillgängligheten på området för rörelsehindrade. Idag har vi handikappparkering med direkt tillgång till Bokloppisen. Under HyttDreva har vi två scener med god tillgänglighet, medan de andra två har god tillgänglighet men begränsad kapacitet. Problematiken löses till viss del av "funktionsvariationsvolontärer" vars uppgift är att underlätta upplevelsen, inte bara fysiskt. Vi har ett vackert dass med ramp, skapat i form av Slejpner av den italienska konstnären Duilio Forte.

Uppdaterad 2024-03-21