Information om kulturfesten

2 - 4 augusti 2024

ÄTA

På festivalområdet kommer det att säljas mat, samt finnas ett café och en bar. Vegetariska och glutenfria alternativ kommer att finnas.


Det café som kommer hållas öppet är det som finns i anslutning till bokloppisen. Även detta café har ekologiska produkter, samt består av väldigt lokala eldsjälar.


Vi har turen att kunna sälja alkohol via vårt alkoholtillstånd. Detta betyder att, 1, endast alkohol (öl/cider/vin) köpt på plats får drickas på området, 2, vi har strikta regler kring var denna alkohol får drickas. Det handlar om området som är bokloppisen samt framsidan och vid matserveringen där öppna scenen finns. Vi önskar att ni respekterar detta så att vi kan fortsätta att servera er många år framåt..

HITTA

Södra Hyttan ligger i Hjulsjö socken ca 3 km från kyrkan. Mellan Hällerfors och Kopparberg går R63 och vid denna väg är det skyltat till Södra Hyttan strax utanför Hjulsjö i riktning mot Kopparberg. Så om ni kommer från Nora över Jernboås och Nyhyttan så ska ni ta ta höger mot Kopparberg vid R63 i Hjulsjö och åka ett par km och sedan ta höger mot Södra Hyttan.

HyttDrevas festivalområde är i samma lokaler som Bergslagens Största Bokloppis.


Karttjänster och GPSer brukar fatta om man söker på Södra Hyttan (annars är belägenhetsadressen Hjulsjö 208 med postadress Hällefors)


Koordinater:

WGS84

59°46'2.2"N 14°48'14.7"E

WGS84 DDM

59°46.037'N 14°48.245'E

WGS84 decimal (lat, lon)

59.767277, 14.804077

RT90 (nord, öst)

6627940, 1443750

SWEREF99 TM (nord, öst)

6625510, 488995

PARKERA

Den huvudsakliga parkeringen är några hundra meter från Hyttan.

Om du kommer från riksväg 63 sväng höger mot Mårtensbo efter 500 m, fortsätt över bron så är parkeringen till vänster. Vandra tillbaka vägen mot festplatsen, ner mot Bokloppis entré.


Parkeringarna framför Bokloppis är reserverade. Det går bra att stanna och lasta ur men inte att parkera.

BO

På festivalområdet finns det en vildcamping där alla är hjärtligt välkomna att övernatta. Dass finns på festivalområdet.


Dessutom vill vi slå ett slag för de lokala boendealternativ som trakten kring Södra Hyttan kan erbjuda.


Information om alla boenden i Bergslagen (Hällefors, Nora, Lindesberg, Kopparberg) finns HÄR! (klicka för info)


TILLGÄNGLIGHET

Vi arbetar med att förbättra tillgängligheten på området för rörelsehindrade. Idag har vi handikappparkering med direkt tillgång till Bokloppisen. Under HyttDreva har vi två scener med god tillgänglighet, medan de andra två har god tillgänglighet men begränsad kapacitet. Problematiken löses till viss del av "funktionsvariationsvolontärer" vars uppgift är att underlätta upplevelsen, inte bara fysiskt. Vi har ett vackert dass med ramp, skapat i form av Slejpner av den italienska konstnären Duilio Forte.

Uppdaterad 2024-07-08