Workshops 2024


Häng med oss och spela, måla, sjung, dansa, gå på lina och mer därtill!


De flesta workshops är drop-in men vissa kräver föranmälan. Anmäl dig genom det här formuläret eller genom att skicka ett e-post till workshop@hyttdreva.se. Eventuell betalning sker på plats.



Roterande målning till musik med Jan van Boeckel

Fyra stora dukar - en i varje väderstäck. Deltagarna målar tillsammans, medan de rör sig med färg och penslar från duk till duk, och lyssnar till de musiker som improviserar i mitten av ringen. En underbar upplevelse av färg, rörelse och ljud, faciliterad av Jan van Boeckel.

Föranmälan krävs! Max 16 deltagare.

Avgift: 100 kr

Fredag kl 19:30

Området



Spela samba med Fred Warnby

Med fokus på rytmer från nordöstra Brasilien leder Fred Warnby direkt in i det praktiska spelandet med varsin trumma och övar simpla men oerhört svängiga rytmer tillsammans. Rytmer vi behandlar under workshopen blir tillexempelvis Maracatu, Ijexá och Samba-Reggae.

Föranmälan krävs! Max 15 deltagare.

Avgift: 100 kr

Fredag kl 22:00

Sleipner



Spela afrikanska rytmer med Kristina Aspeqvist

Rytmisk medvetenhet, arketypiska klock- och basrytmer, spelteknik på handtrummor och koordination. Kristina har spenderat många långa år i Västafrika och utgår från sina erfarenheter därifrån när hon på ett lekfullt sätt lär ut ackompanjemangsrytmer och sätter ihop en slagverksensemble med många olika stämmor.
Ta med ditt eget instrument eller låna ett på plats. Kom helst utan förutfattade meningar och intellektuella föreställningar. Nivå och innehåll anpassas efter deltagarna.

Föranmälan krävs!

Avgift: 100 kr

Lördag kl 11:00

Anrikningen



Spela flamenco med Afra Rubino

Prova på att spela flamenco med Afra Rubino!

Afra Rubino har studerat i Andalusien med spanska gitarrmästare och leder idag flera flamencorelaterade ensembler.

Viss musikalisk erfarenhet krävs för att kunna ta del. Ta med ditt eget instrument, vilket som helst.

Föranmälan krävs!

Avgift: 100 kr

Lördag kl 12:30

Naturstation



Spela duduk med Canberk Ulaş

Prova på att spela duduk med en mästare! Duduk är ett gammalt träblåsinstrument med dubbelrörblad som främst förekommer i Armenien och kringliggande länder.
Du får uppleva och lära dig grunderna i dudukspel.
Nio instrument finns till utlåning. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Föranmälan krävs! Max 9 deltagare.

Avgift: 200 kr

Lördag kl 17:00

Naturstation



Yoga och meditation med Chris Vorenkamp

En timmes yoga och meditation med den certifierade instruktören . Vi söker kontakt med hela vårt väsen, kropp och känslor, sinnen och ande, genom andetag, ljud, lugna rörelser och en guidad meditation. I slutet lämnas utrymme för att dela utmaningar, insikter och reflektioner.

Lördag kl 09:00

Anrikningen



Fotbollslek med Chris Vorenkamp

Deltagare kommer att få träna på att hantera en fotboll på olika sätt. Färdigheterna som visas och övas under denna tid kommer att tända sprakande gnistror och eldhärjande fantasi! Tanken bakom detta häng är att visa att den bästa coachen alltid är det som alltid finns med - nämligen bollen själv. - Eller så spelar vi bara!

Lördag kl 11:00

Samling vid Sleipner



Kul konst för barn med Karin

Kom och ha kul med kul konst! Vi använder oss av staffli, vattenfärg och pensel. Ta på oömma kläder.

Lördag kl 11:30

Samling vid Sleipner



Gå på slackline med Alexander Baker

Lär dig gå på slak lina, så kallad slackline, med Alexander Baker! Slackline är ett fantastiskt sätt att hitta balans i både kropp och sinne. För många är det ett sätt att släppa oro och fokusera på endast en sak - att inte tappa balansen. Alexander upptäckte tjusningen med slackline genom bergsklättring i extrema miljöer och har sedan dess instruerat personer från 4 till 70 års ålder, och alla som testat har blivit lika tagna. Lusten att fortsätta uppstår direkt när utmaningen tar vid.

Lördag 14:00

Området


Naturguidning - Rewild Lankälven med Alexander Baker

Naturguidning kring Lankälven och dess återförvildning. Vi kommer ta en historisk tillbakablick över hur Lankälven har använts i likhet med många andra älvar och mindre vattendrag av människan. Hur påverkade industrialiseringen naturen? Därefter ska vi se exempel på återförvildning i praktiken och hur enkelt det kan vara att påbörja restaurering och vilka positiva effekter det har för både människan och naturen.

Lördag kl 15:00

Samling vid Sleipner



Spela finsk folkmusik med Okra Playground

Okra Playground består musiker som är väl bevandrade i den finska folkmusiken.

På HyttDreva kommer de lära ut en minimalistisk och kraftfull sång från Karelen, nära gränsen till Ryssland. Texten är gammal insamlad runosång (runolaulu). Sången kommer ackompanjeras av kantele, jouhikko, dragspel, elbas och slagverk.

Workshoppen är öppen för alla med intresse för finsk-ugrisk sångteknik, kantele- och jouhikkorytmer. Du kan delta med din röst eller med ditt medhavda instrument.

Lördag kl 16:00

Friluftsmuseet Finnstigen, Bredsjö



Såpbubblor med Maria

En stund för alla som bara älskar såpbubblor.

Kom och gör stora såpbubblor med Maria. Vi leker oss fram och testar var gränserna går. Varför inte försöka blåda bubblor med händerna? Hur långa bubblor kan du göra? Hur stora? Kan du blåsa in en bubbla i en annan?

Lördag kl 16:00

Sleipner



Filmvisning och frågestund med David Rothenberg

Visning av filmen Nightingales In Berlin (52 min) som handlar om Rotherbergs projekt att tillsammans med ett antal världsmusiker göra levande musik med näktergalar i Berlin. Efter filmen blir det frågestund.

Söndag kl 12:30

Naturstation



Fladdermusvandring med Helena Backius

Fladdermusvandringen startar efter Okra Playgrounds konsert vid Blåshuset. Naturguide Helena Backius berättar om dessa spännande djur som äger natten. Vi får veta varför Södra Hyttan är en bra plats för fladdermöss och om hur vi kan gynna dem. Vi har med oss fladdermusdetektorer som gör att vi kan höra djuren när de navigerar med ekopejling i mörkret. Ta med ficklampa om du har en.

Lördag kl 22:30 OBS ändrad tidS

Samling vid Sleipner



Rytmisk förståelse för barn med Kristina Aspekvist

Rytmisk medvetenhet, spelteknik på handtrummor och koordination. Kristina lär på ett lekfullt sätt ut ackompanjemangsrytmer och sätter ihop en slagverksensemble med många olika stämmor.
Nivå och innehåll anpassas efter deltagarna. Lägst ålder ca 5 år.

Söndag kl 11:00

Sleipner







Uppdaterad 2024-07-29